Potpisan ugovor sa SYSTEMS SUNLIGHT S.A.

Dana 01.11.2014, u Atini, preduzeće Industrial Battery Systems – IBS d.o.o. (IBS) iz Beograda potpisalo je Ugovor o distributerstvu sa jednim od najvećih svetskih proizvođača industrijskih baterija Systems Sunlight S.A. iz Grčke. Ovim ugovorom, IBS je postao ekskluzivni distributer i servisni partner proizvođača SYSTEMS SUNLIGHT S.A. iz Grčke, za teritorije Srbije i Crne Gore.

Kompanija SYSTEMS SUNLIGHT S.A. sa sedištem u Atini i proizvodnim pogonima u gradu Xanthi (Grčka), specijalizovana je za razvoj, proizvodnju, i distribuciju baterija i sistema za rezervno napajanje za potrebe civnilne industrije, specijalne vojne namene (baterije za podmornice, torpeda, avione, helikoptere), kao i za potrebe krajnjih korisnika. Nakon tri decenije neprekidnog rasta i održivog razvoja, Kompanija je danas svrstana među nekoliko najvećih i najpouzdanihih proizvođača industrijskih baterija u svetu.

U periodu 2005-2014, SUNLIGHT je bio direktno prisutan na tržištu Srbije kroz svoje zavisno preduzeće. U tom periodu, SUNLIGHT je postao prepoznatljiv kao najveći dobavljač Telekoma Srbije, kao i jedan od 3 najveća uvoznika trakcionih baterija za viljuškare sa tržišnim učešćem od 25%. Krajem 2014. godine, u kojoj su ostvareni najbolji poslovni rezultati od osnivanja ogranka u Srbiji, doneta je odluka o promeni poslovog modela na manjim tržištima, uključujući i Srbiju, i nastavku poslovanja preko lokalnog ovlašćenog distributera.

Ugovorom sa IBS, obezbeđen je kontinuitet u snabdevanju tržišta SUNLIGHT proizvodima i profesionalna servisna podrška. SUNLIGHT je preuzeo na sebe sve obaveze po izdatim garancijama za robu od strane svog zavisnog preduzeća u Srbiji, i ovlasio IBS za servisnu podršku korisnicima.

Obe kompanije su čvrsto uverene u uspeh novog poslovnog modela, uzimajući u obzir odlično poznavanje lokalnog tržišta, posvećenost i profesionalnost IBS-a.

 

fabrika-vest